website maker


 
Talenten

De talenten kunnen worden gescout en eventueel uitgenodigd worden voor de HSGroningen. De leeftijdcategorie van de talenten is van 12 t/m 18 jaar. De talenten worden gescout/geselecteerd uit de verenigingen van de provincie Groningen en van de verenigingen die grenzen aan de provincie Groningen.
Talenten kunnen zich aanmelden en zullen daabij het onderwijs moeten volgen op de topsporttalentenschool te Groningen. Vanaf de HSGroningen kunnen de talenten doorstromen naar een RTC of handbalacademie.


Junior talenten trainingen
Junior talenten zijn de handbaltalenten van 10 t/m 12 jaar. Elk seizoen worden de verenigingen in de provincie en verenigingen die grenzen aan de provincie Groningen benaderd door de HSG om hun talenten in deze leeftijdscategorie op te geven voor de selectietraining die in november wordt gehouden.
De trainingen zijn van december t/m april op zaterdagochtend van 9.00 - 10.30 in sporthal de Brug in Groningen.

Doorstromen talent
De Handbalschool Groningen is een door het Nederlands Handbal Verbond erkende handbalschool. Toptalenten kunnen daardoor doorstromen naar het Regionaal Trainingscentrum in Emmen of naar de Handbalacademie op Papendal. Hoe een talent zich verder kan ontwikkelen tot een toptalent heeft het NHV beschreven in 'De weg van het NHV handbaltalent